Hoppa till sidans innehåll

Träning på Fyrisån


Under vår, sommar och höst har vi träning på Fyrisån.

Klubben har utrustning att låna till medlemmar för träning på Fyrisån, det finns forskajaker, slalomkajaker, polokajaker och kanadensare att låna. Vi har även flytvästar, våtdräkter (när det behövs), hjälmar, kapell och paddlar.

Vid Fyrishov flyter Fyrisån lugnt, men ger bra möjligheter till ett kvällspass med bra paddelträning. Man kan träna i vår slalombana eller spela polo, portar för slalom och mål för polo finns att använda. Det går även att paddla tur retur till centrala Uppsala, fint en sommarkväll!

Vuxenträning har inga utpekade ledare eller ett strukturerat upplägg. Vi träffas och spelar polo, tränar slalom eller bara paddlar för nöjes skull.

Om du inte har paddlat tidigare är du välkommen på någon av våra ”prova-på-tillfällen” den 1 tisdagen varje månad, se mer info nedan. På sidan ”Börja paddla med oss” kan du läsa mer om hur du kan börja paddla med oss.

Träning på tisdagar (2018)

I maj (se kalendern) börjar träningen på Fyrisån – polo och slalom vid kanothuset på Fyrishovs Camping. Samling 18.00. På denna tid går det bra att komma ner till ån och träna på egen hand  också.

Träning på hösten behöver anpassas efter kyla och framförallt mörker. I mitten på september går solen ner runt kl19. I slutet på september går den ner redan före 18.30.

Har du frågor om träningen, skicka ett mail till This is a mailto link

Träning andra dagar

Om du är intresserad av att paddla eller träna på ån andra tider, skicka gärna ett mejl på UPKs mejllista för att få sällskap.  Håll gärna koll på mejllista för aktuell information om paddling.

Hitta till träningen

Vårt kanothus ligger på Fyrishovs camping, nedanför minigolfbanan. Träningsbanan ytterligare 10 meter längre bort, i Fyrisån.  Utrustning finns att låna.

 

Prova-på-paddling 1a tisdagen varje månad

Vi välkomnar alla som vill testa paddling till vår träning den första tisdagen varje månad. Träningen börjar 18.00 och du behöver vara på plats 17.45. Du får låna utrustning och våtdräkt. Vi paddlar i Fyrisån. Ta med ombyte och kläder som tål att bli blöta. Du kommer troligtvis att bli blöt. Ombyte sker utomhus, vi har inget omklädningsrum.

Meddela i förväg att du kommer till This is a mailto link!

Uppdaterad: 03 SEP 2018 08:29 Skribent: Daniel Larsson
E-post: Adressen Gömd

Forspaddling och kanotpolo i Uppsala

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala Paddlarklubb - Kanot
Josef Dahlberg, Övernäs Rosensberg 74
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info