Hoppa till sidans innehåll

Freestyle


Freestyle är en av de snabbast växande grenarna inom kanotsporten. I Sverige genomförs varje år en Sverigecup bestående av fem deltävlingar samt ett SM. Populära tävlingsplatser är t ex Björbo och Idre i Dalarna, Hovra i Hälsingland och om Fortum släpper till vatten, även Voxnan strax utanför Alfta. Uppsala Paddlarklubb är nästan alltid representerade vid nationella tävlingar och intresset bland medlemmarna för att tävla ökar hela tiden. Viljan att lära av varandra är stor liksom glädjen över andras framgång. Stämningen på freestyletävlingarna är fantastisk!
freestyle.gif

Vad är freestyle?

Freestylebegreppet innefattar såväl den fria paddlingen i älvar och åar som ett antal olika tävlingsformer. Den vanligaste formen av freestyletävling är att de tävlande utför olika trick medan de surfar på en våg eller i en vals (en sorts brytande våg med starkt baksug). De olika tricken bygger oftast på att rotera kajaken såväl horisontellt som vertikalt och bedöms efter mängd utförda trick, svårighetsgrad och variation. Läs mer om freestyle på forspaddling.com

Hur börjar jag?

Att börja träna och tävla i freestyle är enkelt. En nybörjarkurs i forspaddling krävs för att få grundläggande kunskaper. När man sedan kan hantera sin kajak i fors så är det bara att navigera till närmsta våg tillsammans med en kamrat och börja träna. Tävlingssäsongen börjar i maj och avslutas i september. Uppsala Paddlarklubb tränar freestyle i fors från mars till november och under vintern tränar vi på Fyrishov.
Välkommen!

Vill du veta mer?

Kontakta oss på This is a mailto link

Uppdaterad: 14 JUN 2017 23:37 Skribent: Daniel Larsson
E-post: Adressen Gömd

Forspaddling och kanotpolo i Uppsala

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Uppsala Paddlarklubb - Kanot
Josef Dahlberg, Övernäs Rosensberg 74
75591 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info